Javna rasprava (javno savjetovanje) - Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Grada Duge Rese te Općina Barilović, Cetingrad, Krnjak, Tounj i Vojnić

Karlovačka županija, kao nositelj projekta, pokrenula je Projekt razvoja infrastrukture širokopojasnog pristupa na području Grada Duge Rese te Općina Barilović, Cetingrad, Krnjak, Tounj i Vojnić. Projektom se planira implementacija nepokretne pristupne elektroničke komunikacijske mreže sljedeće generacije (Next Generation Access network - NGA mreža), koja će osigurati infrastrukturne preduvjete za održivi dugoročni društveni i gospodarski razvitak. Projekt će se prijaviti za sufinanciranje bespovratnim sredstvima fondova Europske unije. Projekt se provodi unutar Okvirnog programa za razvoj infrastrukture širokopojasnog pristupa u područjima u kojima ne postoji dostatan komercijalni interes za ulaganja (ONP, NN 68/2016). Karlovačka županija, sukladno strukturnim pravilima ONP-a, pokreće javnu raspravu (tzv. drugu javnu raspravu ili drugo javno savjetovanje) projekta.

Javna rasprava traje od 28. ožujka do 27. travnja 2019.

Projektni dokumenti za javnu raspravu obuhvaćaju:

1. Dopis Nositelju ONP-a (NOP-u) o pokretanju javne rasprave 

2. Detaljne upute operatorima i ostalim zainteresiranim stranama za javnu raspravu projekta

3. Nacrt Plana razvoja širokopojasne infrastrukture (PRŠI) 

4. Prilog A nacrtu PRŠI-ja (tablica za određivanje boja – mapiranje) 

5. Obrazac sudjelovanja u javnoj raspravi 

Molimo operatore i druge zainteresirane strane da sve tražene informacije, očitovanja i podatke dostave najkasnije do 27. travnja 2019. u 14:00 sati na adresu elektroničke pošte Karlovačke županije Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Izvještaj o javnoj raspravi projekta